Save the date: RPC en CCV organiseren talkshow over ondermijning in bedrijfsverzamelgebouwen

21 oktober 2021

Steeds vaker proberen criminelen woningen en bedrijfsruimten te huren om drugs op te slaan of te produceren, gestolen goederen onder te brengen of criminelen te huisvesten.

Vaak gebeuren dit soort activiteiten ongemerkt. Maar wat je niet direct ziet, kan er wel degelijk zijn: met grote gevolgen. Pandeigenaren en verhuurmakelaars kunnen achterblijven met een slechte reputatie en hoge kosten door schade aan het pand. Het pand kan zelfs gesloten worden door de gemeente.

Voor de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit is samenwerking tussen gemeenten en verhuurders essentieel. Maar hoe pak je dat aan? Dat hoor je in de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) samen met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPC NH) organiseert.

Met de tafelgasten gaan we in gesprek over de problematiek van ondermijnende criminaliteit in bedrijfsverzamelgebouwen. We gaan uitgebreid in op praktijkvoorbeelden uit de regio. Welke bestuurlijke en praktische maatregelen zijn hier ingezet en wat waren de consequenties voor de betrokken ondernemers?

Natuurlijk komt ook aan de orde wat de voordelen zijn van bedrijfsverzamelgebouwen. Daarbij kijken we ook hoe de maatregelen van gemeenten en verhuurders elkaar kunnen versterken. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de tafelgasten.

Thema: De voordelen en risico’s van bedrijfsverzamelgebouwen op bedrijventerreinen.

Datum: 15 november 16:00 – 17:00

Jij bent er toch ook bij? Deelname is gratis.

Meld je direct aan voor ‘Crimineel verpand’