Nieuwe wet: verplicht laadpalen plaatsen

14 oktober 2020

Elk bedrijfspand met meer dan tien parkeerplaatsen wordt bij grote renovaties vanaf dit jaar verplicht één laadpaal per tien parkeerplekken aan te bieden.
Wat betekent dat voor jou?

Er is vanuit de overheid veel aandacht voor duurzaamheid. Door middel van subsidies en voorlichting worden ondernemers aangemoedigd bij te dragen aan de energietransitie. Er zijn tal van initiatieven in de markt. Maar ook wetgeving die moet aanzetten tot meebewegen naar bijvoorbeeld elektrisch vervoer. Onze collega Saïd Roubiou, vertelt over een nieuwe wet waarin bedrijven bij renovatie verplicht zijn laadpunten beschikbaar te maken op hun parkeerplaats.

Bedrijven worden verplicht de mogelijkheid te bieden om elektrische auto’s op te laden. Elk bedrijf met meer dan 10 parkeerplaatsen moet vanaf dit jaar bij grote renovaties rekening houden met een laadpaal per tien parkeerplekken. Vanaf 2025 geldt dit voor bestaande bedrijven, per 20 parkeerplekken, zonder dat ze groots renoveren. Je denkt misschien, wie heeft er nou zin in nog meer rompslomp en geregel tijdens een renovatie of het bouwen van een nieuw pand? Maar het is niet allemaal negatief. Sowieso is de kans groot dat een -deel van- je klanten elektrisch rijdt. En als jij een van de eersten bent die elektrisch opladen aanbiedt, komen mensen uit de omgeving misschien ook wel bij jou laden. Het is een mooie manier van service verlenen aan -toekomstige- klanten, en laat zien dat je begaan bent met de energietransitie.

Wil je meer lezen over laadpalen en wat er komt kijken bij een installatie? ECWF biedt samen met haar partners voordelige maatwerkoplossingen. En op de pagina van de rvo lees je meer over de nieuwe wetgeving.