Bert Ooms Verhuizingen BV ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’

22 mei 2023

Bert Ooms Verhuizingen BV mag het predicaat Hofleverancier voeren. Burgemeester Jan Nieuwenburg maakte dit op zaterdag 13 mei namens Koning Willem-Alexander bekend. Het bedrijf krijgt hiermee het recht op het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Bert Ooms Verhuizingen BV bestond in 2022 100 jaar en vierde dat afgelopen zaterdag met een feest bij het bedrijf.

 

In 1922 nam de heer C. Rossenaar de bodedienst/boodschappendienst tussen Purmerend en Alkmaar over. De stiefzoon van de heer Rossenaar, Bert Ooms senior, kreeg later een rol in het bedrijf. Omdat er toen maar liefst zeven transportbedrijfjes waren met de naam Rossenaar, werd de naam in 1959 gewijzigd in Rossenaar & Ooms. In 1975 werd dat Bert Ooms. Transport en verhuizingen vormden vele jaren de kernactiviteiten van het bedrijf.

Erkend Verhuizer

De laatste decennia richt Bert Ooms Verhuizingen zich alleen nog op verhuizingen. Hierin heeft het bedrijf zich volledig gespecialiseerd. Bert Ooms Verhuizingen BV is in de regio Hoorn-Purmerend het enige bedrijf dat zich Erkend Verhuizer mag noemen. Het bedrijf is officieel leerwerkbedrijf vanuit de vakopleiding voor transport en logistiek.

Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van tenminste honderd jaar oud met een duidelijk vooraanstaande plaats in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, vakmanschap, integriteit, soliditeit en continuïteit. Het is een kwaliteitskeurmerk, waarvoor de lat heel hoog ligt. De Koning beslist zelf over toekenning van het predicaat. Lees meer over het predicaat Hofleverancier.